Excellent Familiebedrijf 2019 - 2020

Brouwerij Cornelissen en Hoogmartens Wegenbouw verkozen tot ‘Excellent Familiebedrijf’ 2019-2020

Wist u dat familiebedrijven bijna 80% van de Limburgse ondernemingen vertegenwoordigen? En u dus mee de ruggengraat vormt van onze economie.

Het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg ondersteunt familiebedrijven al 12 jaar in hun verdere professionalisering. Samen met het Research Center for Entrepreneurship and Familiy Firms (RCEF, UHasselt) reiken we opnieuw de ‘Ambassadeur Excellent Familiebedrijf’ uit. Een onderscheiding die de beste familiebedrijven lauwert en neerzet als inspirerende rolmodellen. De ‘Ambassadeurs’ maken we bekend tijdens een groots Family Business Event.

In december 2018 selecteerde een  onafhankelijke expertenjury onder leiding van prof. dr. Wim Voordeckers van UHasselt uit de kandidaten twee familiebedrijven die zich gedurende twee jaar ‘Ambassadeur Excellent Familiebedrijf’ mogen noemen: Brouwerij Cornelissen uit Opitter en Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek.

Twee parels van familiebedrijven waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan.  Bij de selectie baseerde de jury zich op de resultaten van een diepgaande en academisch onderbouwde vragenlijst. 

WIST JE DAT? ...

Meer dan drie kwart van de ondernemingen in België in familiehanden zijn en dat ze samen een derde van de totale toegevoegde waarde in ons land realiseren? In Vlaanderen, en meer in het bijzonder in Limburg, is zelfst bijna 80% van de ondernemingen een familiebedrijf. Meer dan ooit vormen zij de ruggengraat van onze economie.


CONTACT:

Koen Hendrix

 
  Koen Hendrix
  directeur VKW Limburg en Expertisecentrum Familiebedrijven
  T. 011 24 95 03
  koen.hendrix@vkwlimburg.be