Expertisecentrum Familiebedrijven

Wat doet het Expertisecentrum Familiebedrijven?

Het expertisecentrum familiebedrijven wil eerste partner zijn voor familiebedrijven tijdens hun diverse scharniermomenten die zij onderweg ondervinden:

  • De overdracht naar de volgende generatie (zowel aandacht voor opvolger als overlater)
  • Familiariseren of (gedeeltelijk) defamiliariseren
  • Hoe betere beslissingsstructuren opzetten (corporate governance)
  • Hoe de eigendom structureren en de familie organiseren (family governance)
  • Wat met de financiering van het familiebedrijf

Wij doen dit door enerzijds diverse testimonials, seminaries en leergroepen. Maar ook door ondersteunende tools zoals onze database met externe bestuurders, onze bemiddelingskamer, pool van coaches en dergelijke. Zij kunnen bovendien bij ons 'sparren' indien zij willen aftoetsen welke keuze(s) ze moeten maken. Wij kunnen dan doorverwijzen dan wel in contact brengen met andere familiebedrijven die reeds dit parcours hebben doorlopen.
Tot slot komen we ook op voor de belangen van familiebedrijven, zo hebben we in het verleden al heel wat standpunten ingenomen. Dit vertalen we steeds ook naar het beleid, zowel federaal als regionaal.

Hebt u graag meer informatie? Contacteer dan Koen Hendrix.

Koen Hendrix
  Koen Hendrix
  directeur VKW Limburg
  coördinator Expertisecentrum Familiebedrijven
  T: 011 24 95 03
  koen.hendrix@vkwlimburg.be Expertenblog Familiebedrijven

Het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg lanceert overigens een compleet nieuwe smartblog over familiebedrijven die kennis van experten bundelt en de bedrijven een spiegel wil voorhouden en een kompas wil aanreiken. Deze speciaal ontwikkelde smartblog en in het bijzonder de ‘FamX’-rubriek bundelt de deskundigheid en visies van tal van experten en familiale ondernemers in expertenartikels en in korte filmpjes. Dit helpt familiebedrijven de juiste keuzes te maken in hun weg naar continuïteit. Het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg, zet hiermee een verdere stap in een complete dienstverlening richting familiebedrijven.

Wij wensen u een aangename kennismaking met deze blog en wij houden u graag op de hoogte van onze nieuwe plannen. Vergeet u niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief om als eerste onze updates te ontvangen.