Maak je eigen VKW Midsummer Cocktail

donderdag 25 juni 2020

Weet je nog? Rond deze tijd vorig jaar sloten we met de leden van onze kerngroepen het werkjaar samen af in een ontspannen sfeer tijdens de Midzomernacht. Corona verplicht ons om het dit jaar anders aan te pakken. Geen grootse, hartelijke ontmoetingen in de mooie tuin van de Barrier dit jaar.

De leden van onze kerngroepen ontvingen in primeur al het recept van de unieke VKW Midsummer Cocktail. Hieronder vind je het recept zodat we toch samen kunnen klinken, op veilige afstand, maar bovenal op een succesvol nieuw werkjaar. Want wij geloven sterk in jullie veerkracht en wendbaarheid. Samen gaan we voor een mooie toekomst. Samen komen we er door.

Marc en Ruben zijn er alvast mee aan de slag gegaan en roepen ook jou op om hun voorbeeld te volgen:

Schol!

INGREDIËNTEN VOOR 1 COCKTAIL

  • 10cl Zwarte Parel Genoelselderen (of andere mousserende wijn)
  • 8 frambozen
  • 1 grote theelepel bloemsuiker
  • 1 limoen
  • 1 takje munt
  • 4 ijsblokjes

BENODIGDHEDEN

  • Breed whiskey glas
  • Lange theelepel of barlepel
  • Bar maatje of jigger
  • Mes en snijplankje

WERKWIJZE

  • Plet met een lange theelepel de frambozen en de bloemsuiker in je cocktailglas.
  • Snijd de limoen in 4 partjes en knijp deze uit over het ijs. De uitgeknepen partjes mogen mee in het glas.
  • Doe er 4 ijsblokjes bij.
  • Schenk zachtjes 10cl Zwarte Parel over het ijs en roer alles rustig door elkaar.
  • Werk af met een schijfje limoen.
  • Pluk een vers munttakje, knijp zacht in de blaadjes en versier hiermee de cocktail.

 

Is het jou ook gelukt de cocktail zelf te maken?
Deel je resultaat via sociale media met vermelding van #Midzomer2020 en tag VKW Limburg. Dan kunnen we virtueel samen klinken.